Yritys

Yritys

Oy TransPeltola Ltd

TransPeltolan toiminnan ydin on monipuoliset konttikuljetukset. Jos tuotteen voi lastata konttiin, me voimme sen varmasti kuljettaa. Kuljetamme mm. nestemäisiä kemikaaleja (tankkikontti), kaasuja sekä erilaisia dry-bulk raaka-aineita teollisuuden tarpeisiin.

Toimimme Suomessa, Baltiassa sekä Pohjoismaiden alueella. Asiakkaitamme ovat teollisuusyritykset (mm. paperiteollisuus, kemianteollisuus, muoviteollisuus, elintarviketeollisuus, lasinjalostus ja rakennusteollisuus) sekä huolintaliikkeet ja varustamot.

TransPeltolan on perustettu vuonna 1958. Työllistämme n. 50 kuljetusalan ammattilaista. Olemme osa Cargo Handling Groupia.

Meillä on kokemusta suurien kuljetusvolyymien hallinnasta,  kuljetusmuotojen tehokkaasta yhdistämisestä, lastiturvallisuuden varmistamisesta, asiakasprojekteja varten tehdyistä investoinneista ja kokonaan uudenlaisten tuotteiden kuljettamisesta. Moni projektina alkanut yhteistyö on myöhemmin muuttunut pitkäaikaiseksi kumppanuudeksi asiakkaamme kanssa. Haluamme auttaa asiakkaitamme menestymään, koska sillä takaamme, että meillä työt jatkuvat.

Noudatamme tilaajavastuulakia ja olemme Luotettava Kumppani -ohjelmassa. Voit tehdä pikatarkastuksen yrityksemme tilaajavastuutiedoista ilman rekisteöitymistä Zeckit palvelussa. Jos rekisteröidyt palveluun, voit lisäksi ladata TransPeltolan aina ajan tasalla olevan tilaajavastuuraportin ilmaiseksi.

Henkilökuntamme on perehdytetty työtehtäviinsä, mutta jos teemme virheen, kannamme siitä vastuun. Taloudelliset vahingot kattaa vastuuvakuutuksemme.

TransPeltolan toiminta arvioidaan kolmen vuoden välein kemianteollisuuden SQAS-arvioinnissa (Safety and Quality Assessment for Sustainability). Viimeisimmän arvioinnin tulos oli huikea 90 % eli TransPeltolan toiminta täyttää Ceficin SQAS-järjestelmän vaateet 90 %:sesti. Euroopan kuljetusliikkeiden keskiarvo on 76 %. Lue viimeisimmästä SQAS-arvioinnistamme Cargo Handling Groupin blogista.

Tulli on tarkastanut TransPeltolan toiminnan sekä toimitilat ja myöntänyt TransPeltolalle AEO-valtuutuksen (Authorised Economic Operator eli valtuutettu taloudellinen toimija). AEO-toimijana TransPeltola sitoutuu noudattamaan tiukkoja turvallisuuteen liittyviä vaatimuksia ja vastaa näin omalta osaltaan globaalien toimitusketjujen turvallisuudesta.

Toimintamme perusta on yrityksemme toimintaperiaatteet, joita jokainen työntekijämme on sitoutunut noudattamaan. Lataa TransPeltolan politiikka/toimintaperiaatteet.

TransPeltolan tavoitteena on tehdä ympäristöstämme parempi paikka elää ja toimia. Haluamme omalla toiminnallamme säästää luonnonvaroja ja energiaa sekä toimia samalla myös kustannustehokkaasti. Lue TransPeltolan ympäristöpolitiikka.

TransPeltolan hankinnoissa korostuvat turvallisuus, luotettavuus ja kustannustehokkuus. Tutustu TransPeltolan hankintapolitiikkaan.

Oy Transpeltola Ltd pitää yhteyttä yhteyttä kumppaneihinsa, sidosryhmiinsä ja asiakkaisiinsa. Viestimme voivat olla uutiskirjeitä, tiedotteita, kutsuja tapahtumiin tai muuta toimintaamme olennaisesti liittyvää viestintää. Tietoja säilytämme vastuullisesti ja noudatamme yrityksemme tietosuojapolitiikkaa. Mikäli ette halua vastaanottaa mitään viestintää yritykseltämme, pyydämme ilmoittamaan siitä kirjallisesti tietosuoja-asioista vastaavallemme Anu Kujansuulle.

TransPeltola kantaa vastuuta siitä, ettei teollisuusmuoveja pääse ympäristöön. Olemme sitoutuneet noudattamaan Operation Clean Sweep -ohjelman periaatteita. Kannustamme myös muoviteollisuuden parissa toimivia asiakkaita, yhteistyökumppaneitamme ja alihankkijoita liittymään mukaan ohjelmaan tietoisuuden lisäämiseksi turvallisesta muovin valmistuksesta, käsittelystä ja kuljettamisesta.

Lue miten TransPeltola toimii mahdollisessa muovivuototapauksessa.
TransPeltolan Operation Clean Sweep sitoumus.
Lisää tietoa Operation Clean Sweep ohjelman sivustolta täältä.

BBS (Behavior Based Safety) eli käyttäytymiseen perustuvan turvallisen ajamisen koulutusohjelma käynnistettiin TransPeltolalla keväällä 2024. TransPeltolan BBS-koulutusohjelma on yhteneväinen Ectan ja Ceficin BBS-koulutusohjelman kanssa.

Ohjelman tärkein tavoite on parantaa turvallisuutta. Turvallinen ja ennakoiva ajaminen säästää myös kalustoa ja huoltokustannuksia sekä vähentää polttoaineenkulutusta ja päästöjä. BBS-ohjelman tarkoitus on kuljettajan taitojen jatkuva parantaminen ja sen myötä aina parempien tulosten saavuttaminen. Koulutus uusitaan kunkin kuljettajan koulutustarpeen mukaan joko vuoden, kolmen vuoden tai viiden vuoden välein.

Koulutus toteutetaan yksilökoulutuksena yrityksemme kaikille autonkuljettajille. Kouluttaja arvioi kuljettajan suoritusta ajon aikana ja tarkoitus on havainnoida kuljettajan vahvuuksia ja mahdollisia kehityskohtia. Ajamisen lisäksi kuljettajan suoritusta arvioidaan myös lastauksen ja purkauksen aikana.

Kouluttaja havainnoi mm. seuraavia osa-alueita:

  • Keskittyminen, havainnointi ja ennakointi
  • Ajotaidot
  • Auton hallinta ja havainnointitekniikat
  • Kuljettajan ratkaisukeskeisyys tapaturmien ja onnettomuuksien välttämiseksi
  • Tilan/ympäristön hahmottamiskyky

Ajon aikana kouluttaja antaa kuljettajalle palautetta tekemistään havainnoista. Koulutuksen jälkeen kuljettaja saa myös kirjallisen palautteen BBS-koulutuksesta. Koulutukset dokumentoidaan ja koulutusten vaikuttavuutta seurataan TransPeltolan johdon toimesta.